lll. Debreceni Jazz Hétvége

lll. Debreceni Jazz Hétvége

Dr. Kiss Ernő debreceni jazz zongorista több mint 40 éve alapította meg városunk első jazz formációját, illetve megálmodója és egyben szervezője is volt az azóta hagyományossá vált Debreceni Jazz Napoknak.

A Debrecen Jazz Club és Debrecen Város Önkormányzata szervezésében megvalósuló III. DEBRECENI JAZZ HÉTVÉGÉN 18 órától kerekasztal-beszélgetés lesz Dr. Kiss Ernő egykori barátaival, zenésztársaival, majd 19 órától a MODEM színpadára lép a Budapest Ragtime Band és a Hernyák Quartet.

 

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása és népszerűsítése a magyar közönség körében.

A zenekart magas színvonalú hangszertudása, önfeledt előadásmódja és színpadi show-val fűszerezett koncertprogramja emelte Európa és a világ ismert és elismert, tradicionális jazzt játszó együttesei közé.

Tagok: Gayer Ferenc zenekarvezető, bőgő, Kiss Bálint harsona, Stein Ferenc zongora, Csárics Sándor trombita, Széki József ütőhangszerek, Antal Tibor hegedű, Weszely János dob.

 

A Hernyák Quartet felállás 2017 óta létezik, de a tagok régóta jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző formációkban. Az együttes repertoárját olyan közismert jazz standardek képezik, melyeket a zenekar a saját elképzeléseire formálva, alaposan áthangszerelve ad elő, így olyan oldalukat világítják meg ezen jazz slágereknek, amely a rutinos jazz hallgatóknak is mutathat újat.

Ezen felül műsoron vannak még a zenekar névadójának saját szerzeményei is. Ezek szintén a mainstream jazz vonalába eső alkotások, melyek egyediségükkel jól kiegészítik a quartet programját.

Tagok: Kapusi Kálmán nagybőgő, Pataji Géza dob, Sipos Gyula szaxofon, Hernyák Marcell zongora.

 

Belépő: 1 000 Ft

Jegyek megvásárolhatók elővételben és a helyszínen, a MODEM jegypénztárában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü