,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

Öt mester az Antal-Lusztig-gyűjteményből – Tóth, Schaár, Vilt, Ország, Kondor

Nagyszabású kiállításunk finisszázsán komolyzenei koncerttel és kurátori tárlatvezetéssel várjuk vendégeinket.
Búcsúzzunk együtt a ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…” kiállítástól október 15-én!

Program:

16:00 Arco Nobile vonósnégyes koncertje: válogatás Bartók, Kodály, Sugár, Weiner, Massenet, Eric Satie, R.V. Williams műveiből

A koncertet követően Nagy T. Katalin művészettörténész tart kurátori tárlatvezetést.

 

A kiállításról:

2021-ben megjelent a debreceni Antal–Lusztig-gyűjteményt bemutató, öt kötetre tervezett sorozat harmadik darabja, mely a XX. századi magyar művészet öt jelentős mesterének – Tóth Menyhért, Vilt Tibor, Schaár Erzsébet, Ország Lili és Kondor Béla – alkotásait mutatja be.

Az elmúlt ötven évben e három festőtől és két szobrásztól jelentős munkák kerültek a kollekcióba. A gyűjteményi kötet az öt művész több mint ötszáz munkáját mutatja be. A kiállításon ebből több mint száz mű lesz látható.
A tárlat egyik különleges része egy „sosemvolt” műterem, melyben Vilt Tibor vázlatai, Schaár Erzsébet maszkjai és szobortervei lesznek bemutatva. Antal Péter műgyűjtőnek hála, nemcsak a bronzszobrok, hanem a gipsz- és hungarocell-vázlatok is a kollekció féltett kincseivé váltak.

 

Online jegyvásárlás a modemart.jegy.hu oldalon.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü