Művészetpedagógia

Művészetpedagógia

Foglalkozásaink célja, hogy segítsük a kiállítások befogadását, megismertessük a képzőművészet jelentős alkotóit, alkotásait. Mindezt játékos feladatokon keresztül érjük el. Programjaink összetettek, a dialógusra építő múzeumi sétát alkotójellegű, interaktív mozzanatok egészítik ki. Az életkori sajátosságokhoz igazodva más-más nyelvezettel, eszköz- és anyaghasználattal közelítünk meg egy-egy témát. A műtárgyakkal kialakított aktív és rendszeres kapcsolat fejleszti a gyerekek esztétikai érzékét, és nyitottabbá, befogadóbbá teszi őket.

Művészetpedagógia a MODEM-ben

A kortárs művészet természeténél fogva korunk kérdéseire reflektál, a maga sajátos nyelvén. Kiállításainkhoz kapcsolódva ezt a sajátos nyelvet – a kortárs képzőművészet forma- és szókincsét – és napjaink aktuális kérdéseit szeretnénk megismertetni a gyerekekkel foglalkozásainkon. Célunk, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindannyian nyitottá, befogadóvá és bátor kísérletezővé váljanak.

További információk »

Művészetpedagógia csoportoknak

A korosztályi sajátosságokra nagy hangsúlyt fektetve már óvodás kortól (egészen a középiskolásokig) várjuk a gyerekeket művészetpedagógiai foglalkozásainkra. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozások minden korosztályhoz más nyelven szólnak.

További információk »

Művészetpedagógia hétvégenként

FIRKALAK (6–10 évesek részére)
A kiállításainkhoz kapcsolódó alkalmak során a gyerekek játékos feladatok közben ismerkedhetnek meg a művészek munkáival. Az alkotásokhoz szőtt fiktív mesék és az érzékenyítő feladatok révén a résztvevők a művészetek iránt még nyitottabbá, fogékonyabbá válhatnak.

További információk »

Művészetpedagógiai foglalkozások csoportok részére bejelentkezéssel: óvodásoknak és iskolásoknak fejenként 700 Ft-ért. Hétvégi művészetpedagógia foglalkozások gyermekek és felnőttek részére egyaránt 700 Ft/fő. A részletekről érdeklődni Csőke Kitti múzeumpedagógusnál lehet a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon.

Művészet otthonról – gyerekeknek

Foglalkoztató füzetünkkel mostantól minden pénteken egy a MODEM–ben kiállított műalkotáshoz kapcsolódó mesével és a történethez illeszkedő játékos, mozgásos, kreatív feladatokkal várjuk az alkotni és kikapcsolódni vágyó gyerekeket.

További információk »

30 – kísérleti művészetpedagógiai program

2019-ben, a rendszerváltás harmincadik évfordulóján a MODEM hároméves oktatási projektet indított elsősorban középiskolások számára.

További információk »

Alter Ego – művészetpedagógiai foglalkozások

Múzeumpedagógiai foglalkozás a MODEM 2022-es kiállításához Csőke Kittivel

További információk »

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü