Művészetpedagógia a MODEM-ben

Művészetpedagógia a MODEM-ben

A kortárs művészet természeténél fogva korunk kérdéseire reflektál, a maga sajátos nyelvén.

Kiállításainkhoz kapcsolódva ezt a sajátos nyelvet – a kortárs képzőművészet forma- és szókincsét – és napjaink aktuális kérdéseit szeretnénk megismertetni a gyerekekkel foglalkozásainkon. Célunk, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindannyian nyitottá, befogadóvá és bátor kísérletezőkké váljanak.

Művészetpedagógiai küldetésünk, hogy segítsük a kiállítások befogadását, megismertessük a fiatalokkal a képzőművészet jelentős alkotóit, alkotásait – játékos formában, játékos feladatokon keresztül.

Programjaink összetettek, a dialógusra építő múzeumi sétát alkotó jellegű, interaktív mozzanatok egészítik ki. Az életkori sajátosságokhoz igazodva más-más nyelvezettel, eszköz- és anyaghasználattal közelítünk egy-egy témához. A műtárgyakkal kialakított aktív és rendszeres kapcsolat révén árnyaltabbá válik a gyerekek esztétikai érzéke, miközben ők maguk nyitottabbak, befogadóbbak lesznek.

A művészetpedagógiai alkalmainkra hétköznapokra szervezetten, óvodás és iskolás csoportok jelentkezhetnek, hétvégeken pedig (minden második vasárnap) szabadon várunk minden érdeklődő kis és nagyobb gyermeket, akár szüleikkel is.

Információk: Csőke Kitti, csoke.kitti.modem@gmail.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü