Katalógusok

IDŐHÚZÁS

Kicsiny Balázs

Kicsiny Balázs eddigi legteljesebb kiállítása, Bódi Kinga kurátorságával, a MODEM legnagyobb terében.

Részletek »

PANEL

lét, közösség, esztétika – a lakótelepek hatvan éve

Panellakás, paneltörténet, panel-lét, panelesztétika, panelutópia, paneldisztópia, panelinterjúk, panelesszék – fejezetek a paneles lakótelepek hat évtizedéből, a PANEL-kiállítás egységeiből

Részletek »

Private Property

Helmut Newton

Private Property kiállítás angol nyelvű katalógusa Marshall Blonsky bevezetőjével

Részletek »

” FIRED”

Helmut Newton Foundation

A katalógus a világhírű fotográfus azon munkáira fókuszál, melyek az 1960-as és '70-es években jelentek meg olyan divat magazinokban, mint az Elle, Queen, Nova vagy a Marie Claire.

Részletek »

Nemzeti Tankönyv

National Textbook

Miképpen konstruálják meg szakértői csoportok, történelemkönyvek a nemzeti történelem hivatalos, kanonizált olvasatát? Milyen alternatív olvasatok léteznek?

Részletek »

Ezek a legszebb éveink?

Pályakezdő perspektívák

A katalógus nem pusztán egy releváns válogatást nyújt a legújabb a művészgenerációból, de mindemellett bepillantást enged a pályakezdés élményébe is.

Részletek »

Impressziók

Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből.

Részletek »

Ámos Imre

kiállítási katalógus

A tragikus sorsú művész munkáiból a MODEM több mint százötvenet állított ki, köztük olyan műveket is, melyek eddig még nem szerepeltek kiállításokon. A kötet a tárlathoz készült.

Részletek »

Szocreál

Festészet a Rákosi-korban

A MODEM 2008-as kiállítása - Szocreál - Festészet a Rákosi-korban címmel - az ötvenes évek első felének hivatalos festészetéből adott ízelítőt. A kötet a tárlathoz készült.

Részletek »

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü