Töredék az embernek

Töredék az embernek

kiadás éve: 2009
oldalszám: 48
nyelv: magyar
ISBN: 978-963-88439-0-6
ár: 1 600 Ft

“Egy képzőművész szellemi testamentuma mindazon alkotások összessége, melyek múzeumokban, galériákban és gyűjteményekben láthatóak. A közönség számára ismeretlen alkotások mint műalkotások nem léteznek – még akkor sem, ha tudjuk, hogy a művész elkészítette ezeket. Ezért is számít kivételes alkalomnak, ha egy jelentős alkotó korábban nem ismert munkái kerülnek elő. A Modem kiállításán látható, gipszből készült művek ilyenek: évtizedeken át egy padláson porosodtak. Schaár Erzsébet oeuvre-je jelentősen bővül ezekkel, de a modern magyar szobrászat meghatározó teljesítményeként kanonizálódott életmű recepciójában ez a gyarapodás aligha indít el számottevő változást. A jelentőségét – az alkotások felbukkanásának romantikus érdekességén és esztétikai értéken túl – nem az adja. A tematikusan összetartozó művek azt példázzák, hogy Schaár művészi univerzumának középpontjában egy olyan etikai meggyőződés áll, amelynek tárgya a Másik (mindenekelőtt a nő mint Másik) megjelenése és megjeleníthetősége. A külső és belső, kint és bent, élő és holt dialektikájának problémáját árnyaltan hordozó műveknek mindig van egy etikai origója, amely az emberi létezés alapjait érinti: miképpen adott számunkra, eredendő módon a Másik? S ettől nem függetlenül: mi alakítja ki elsődleges viszonyunkat a világhoz, amiben élünk? A debreceni kiállítás alapvető kérdései ezek.” – Gulyás Gábor

A 48 oldalas, magyar nyelvű katalógus Gulyás Gábor bevetőjét követően a kiállítás összes kiállított műtárgy képi anyagát tartalmazza.

A katalógus a jegypenztar@modemart.hu címen rendelhető meg:
– megadva a vásárló nevét, elérhetőségét (e-mail vagy telefonszám), számlázási címét;
– feltüntetve feltüntetve a katalógus címét, a kért darabszámot;
– illetve az átvétel módját: személyesen a MODEM-ben (díjmentes), nyitvatartási időben;  vagy előre utalás után az Önök által megadott címen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü