Forradalmár, próféta, melós

Forradalmár, próféta, melós

kiadás éve: 2012
oldalszám: 60
nyelv: magyar-angol
ISBN: 978-963-89271-9-4
ár: 1 200 Ft

“A képi és a szöveges reprezentációk persze mindig torzítanak, és egy-egy emléket, töredéket villantanak csak fel a művészi személyiség összetett teljességéből.
E két fragmentum azonban valahol mégiscsak árulkodó. A máshová tartozó, a másféle művész figurája körvonalazódik bennük és általuk, aki tudatosan tartott távolságot az aktuális művészet (legyen az akár giccs, akár grand art) egészétől. Nem véletlen, hogy az évek hosszú során át gondosan épített Kondor-legendának is fontos elemévé vált a Leonardo da Vincihez mért
„uomo universale” mitikus alakja, aki éppoly otthonosan mozgott a reneszánsz művészet és a modern költészet világában, mint – vérbeli realistaként – a tudományostechnikai forradalom legújabb vívmányai között.” – Hornyik Sándor

A kötet a kiállítás katalógusa. Tartalmazza Hornyik Sándor: Az apokalipszis motorosa. Káosz és rendszer Kondor Béla világában című tanulmányát, valamint a kiállítás anyagát.

A katalógus a jegypenztar@modemart.hu címen rendelhető meg:
– megadva a vásárló nevét, elérhetőségét (e-mail vagy telefonszám), számlázási címét;
– feltüntetve feltüntetve a katalógus címét, a kért darabszámot;
– illetve az átvétel módját: személyesen a MODEM-ben (díjmentes), nyitvatartási időben;  vagy előre utalás után az Önök által megadott címen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü