Apóriák

Apóriák

kiadás éve: 2022
oldalszám: 420
nyelv: magyar-angol
ISBN: 978-615-5839-16-0
ár: 18 000 Ft

 

A katalógus Tasnádi József a 2010 után készült – installációkból, intervenciókból, kísérleti digitális munkákból felépülő – életműszakaszát foglalja össze, a korábbi rajzokkal kiegészítve, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nagyléptékű, white cube kiállítóterében rendezett egyéni kiállítás apropóján. A fizikai paraméterei tekintetében is masszív kiadványból komplex képet kaphatunk Tasnádi alkotói tevékenységéről: képzőművészeti munkáit, különféle helyzetekben és helyeken installált alkotásainak dokumentációit, valamint a művek létrejöttét alaposan illusztráló werkfotókat vizsgálhatunk meg.

Az egyedi hangú lírai installációit, „intellektuális és érzékeny tárgyköltészeteit” alaposan reprezentáló fényképsorozatok mellett, elismert szerzők értő tanulmányait olvashatjuk itt, olyan filozófusok, esztéták, művészettörténészek és kurátorok szövegeit, akik izgalmas szempontokkal járulnak hozzá Tasnádi szubsztilis műveinek feltárásához. Sőt, a szakmai reflexiók és elemző tanulmányok előtt „meghallhatjuk” a művész saját hangját is. Tasnádi számára esszenciális az írott szöveg és kép kapcsolata, alkotói módszerét e katalógus felépítése, az egyes alkotások bemutatásának szigorú rendje (Tasnádi-szöveg – kapcsolódó tanulmány – installált mű – werkfotók) is példázza. Képzőművészeti alapállását ismertető kinyilatkoztatásai, valamint munkái elé írt költői-filozofikus bevezetői is bizonyítják, hogy a képek és a szövegek elválaszthatatlanul összefonódnak alkotói folyamatában: „a szövegek időben megelőzik a vizuális kifejeződést (…). A szöveg makacsul rátapad a munkáimra. Voltaképpen oka és alapja a vizuális kifejezésmódomnak”.

 

A katalógus a jegypenztar@modemart.hu címen rendelhető meg:
– megadva a vásárló nevét, elérhetőségét (e-mail vagy telefonszám), számlázási címét;
– feltüntetve feltüntetve a katalógus címét, a kért darabszámot;
– illetve az átvétel módját: személyesen a MODEM-ben (díjmentes), nyitvatartási időben;  vagy előre utalás után az Önök által megadott címen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü