Slam bajnokok a PANELről

Slam bajnokok a PANELről

panelSLAM a debreceni bajnokoktól

“Annyit tudok, hogy full dohos szagúak a liftek, meg hogy minden áthallatszódik a szomszédból és tök jó, ha több fiatal lakik egybe és akkor biztos nagy barátságok születnek. Meg valakire rögtön rámondod, hogy panelban lakik, mert olyan négyszögletes, szürke kisugárzása van. Belvárosi nyelvjárás és elvágyakozás. Nem nagy sztori, de keretes szerkezetű, mint a macskás nő szemüvege az ötödikről, aki bekapcsolva hagyja az öreg televízióját egész éjjelre. És ilyen vagy te is, csak más környezetben, mégis hasonlóan bedobozolt életfilozófiával.”

Horváth Liliána

“A panel nekem a folyosón terjeng spagetti szag. A lift előtt hagyott keró, a 60 fok nyáron, a 2 fok télen. A panel a szeretet. A kedves emberek, akik köszönnek, a gonosz emberek, akik rádb*sszák a lift ajtót. A padon ülő öregek, a garázsban lévő resti, na meg a Barátok közt. És a végtelen gáz számla.”

Kovács Eszter Csilla

“Nekem a panel egy barátom barátja, akit igen sokszor látok, de mégsem ismerem. Akinek mindig köszönök ha elmegy mellettem, de igazán sosem figyelem. Egy közismert karakter, egy könyv rövid előszava, egy kopottas fényképalbum vagy egy félsötét szoba. Sok kis apró részlet, élesen kivehető, egy bárhol felismerhető üres lap. Egy üres lap, amit majd teleírok én is, mikor beköltöztem egy panelba, és nem csak a barátomé lesz, hanem az én barátném is”

Katschthaler Anna

Augusztus 3-án 18 órától egész estés slam poetry döntő a MODEM-ben az orfűi STB 2.0 slamtábori elődöntő továbbjutottaival! A döntő témája: a panel.

Meghívott vendég: Bánóczi Bea, Bárány Bence és Pion István
Host: Mészáros Péter
Dj: metrokoll

A kétfordulós döntő szünetében: PANELsör-kritika Katona Csaba sörtörténésszel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü