Művészet otthon: Füstbe ment terv

Művészet otthon: Füstbe ment terv

Turbi, a galamb egy rendkívül színes házikóban él. Nyitott ajtaja vonzza az idegen tekinteteket, így sokan nem bírják megállni, hogy be ne kukucskáljanak. Páran megirigyelték Turbi otthonát, így eldöntötték, ők is hasonló lakásban szeretnének élni. Igen ám, de vajon hol találnak ilyen lakályos kuckót? Te tudnál nekik segíteni?

Vegyél elő egy már régóta használatban lévő műanyag dobozt! Miután elmostad és megszáradt, kezdj el gondolkozni, hogy vajon milyen házat szeretnél készíteni! Előtte gondold végig azt is milyen élőlény számára tervezed! Ha már megvan az elképzelés, akril festékkel, vagy alkoholos filccel hozzá is foghatsz a falak és a tető kifestéséhez Lehet akár mintás is, ahogy neked tetszik! Hagyj ki néhol lyukakat, üres felületeket, amin keresztül a fény beszűrődhet a házba, illetve lehetőséget ad picit a megfigyelésre, kukucskálásra! Majd öntapadós papírokkal, matricákkal, alkoholos filccel dekoráld a doboz belsejét! Próbáld úgy kialakítani a belső teret, hogy az a praktikusság mellett, jó hangulatot is teremtsen. Pici bútorokat is készíthetsz papírból, gyurmából, zsenília dróttal. Ezt követően formáld meg gyurmából azt az állatkát, akinek a házat készítetted. Teszteld le, vajon kényelmesen elfér e benne!

Végül vidd ki a szabadba és nézd meg milyen, ha a dobozt átjárja a fény! A kész házikót fotózd le nekünk és küldd el a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címre!

A mai alkalommal Ferenczy Zsolt Klónia című kiállításához kapcsolódunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü