Edukációs projekt diákoknak a kortárs képzőművészetért

Edukációs projekt diákoknak a kortárs képzőművészetért

2019-ben, a rendszerváltás harmincadik évfordulóján a MODEM hároméves oktatási projektet indít, amely elsősorban a középiskolásokat ismerteti meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével. Az intézmény munkatársai további szakemberek bevonásával az 1989-2018 közti időszak minden évéből kiválasztanak egy-egy magyar műalkotást, amelyekről a korszakkal foglalkozó művészettörténészek és elméleti szakemberek – múzeumpedagógusokkal és középiskolai tanárokkal közösen kialakított szempontrendszer figyelembe vételével – 30-40 ezer karakteres átfogó elemzéseket írnak. A harmincrészes sorozat három év múltán az egyes kiadványokból összefűzött kötettel zárul. A projekt keretében a művészettörténészek által írt tanulmányokból és a foglalkozásokon készült fotókból, feladatgyűjteményekből edukációs anyagok készülnek, amelyek kiadványként kerülnek a szakmai közönség, illetve a középiskolai pedagógusok elé.

A műveket a MODEM egy-egy hónapra kiállítja – minden tárlathoz a szövegekre épülő múzeumpedagógiai foglalkozások tartoznak. (A foglalkozások felépítését a projekt megkezdésekor a MODEM munkatársai egy workshop keretében a pedagógusokkal közösen alakítják ki.)

Szervezők: Don Tamás, Mélyi József és Szabics Ágnes

Szeretettel várjuk az általános és középiskolai tanárokat és osztályokat a tárlathoz tartozó múzeumpedagógiai foglalkozásra!

Jelentkezés és további információ: Szabics Ágnes  – szabics.agnes@gmail.com, +36 30 343 6267.

kép: Fátyol Viola: Családrajz sorozatból: Mama tésztaglóriával (2009)

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü