Csörgő Attila és Geibl Kata: Aki á-t mond mondjon b-t is

Csörgő Attila és Geibl Kata: Aki á-t mond mondjon b-t is

Csörgő Attila és Geibl Kata

Geibl Kata (1989) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán végzett 2018-ban. Jelenleg diplomamunkáján dolgozik Hágában a Royal Academy of Arts, Photography and Society Mester szakán. Munkájában elsősorban globális kérdésekkel, a kapitalizmus és a fotográfia kettőségével foglalkozik. Munkái számos nemzetközi fotófesztiválon és csoportos kiállításon szerepeltek, többek között Amszterdamban, Londonban, Athénban, Prágában. Pécsi József ösztöndíjas, Paris Photo Carte Blanche díjas fotóművész.

Csörgő Attila (1965) a Magyar Képzőművészeti Főiskolán festő és intermédia szakon ill. az amszterdami Rijksakademie-n tanult. Munkái elsősorban a geometria, a látás és a mozgás problémáihoz kapcsoló kísérleteknek tekinthetők. Számos kinetikus szobrot és saját építésű fényképezőgépet készített. Művei hazai és külföldi kiállításokon rendszeresen szerepelnek (Ludwig Múzeum 2009, Documenta 13 2012; Velencei Biennálé 2017)

Aki á-t mond mondjon b-t is

A projekt egyfajta csendes dialógus, melynek keretét az elmúlt év kényszerű elszigeteltsége és üressége adja. Ez az időszak – sok egyéb mellett – más, eddig nem ismert oldaláról mutatta meg a teret, a távolságot, a kint és bent viszonyát, a buborékszerű létezés formáit. Hogy kisebb legyen az üresség, elkezdtünk képeket küldeni egymásnak, újakat és régieket vegyesen. A párba rendezett képek egyfajta – konkrétan el nem hangzott, de a fentiekhez kapcsolódó – kérdésekre adott válaszoknak tekinthetők. Az abc-szerű keret azt sejteti, hogy a képek összekeverhetők és felcserélhetők, amit mi meg is tettünk. Próbáltuk kigyomlálni a túl nyilvánvaló hasonlóságokat és a túlságosan egymás mellé kéredzkedő dolgokat (ha tetszik: a sablonos válaszokat) az artikuláltabb beszéd érdekében. Olvassátok szeretettel!

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü