Okt. 08. 10:00

Felhők között – Firkalak

A Firkalak című múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő alkalmán Nagy Gabriella A végtelenbe és tovább című kiállítására várjuk a 6–9 éves gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket.

Okt. 13. 14:00

Metakritika konferencia

A József Attila Kör és a KULTer.hu által közösen szervezett KULTOK hatodik állomása a kritika kritikájára koncentrál, október 13-án és 14-én ismét a MODEM ad otthont a rendezvénynek.

Okt. 14. 10:00

A tanári inspiráció forrásai

Szakmai program Bodóczky István képzőművésszel, aki a kortárs képzőművészet befogadását segítő pedagógiai módszerekkel ismerteti meg az érdeklődőket.

Okt. 14. 17:00

Tárlatvezetés Nagy Gabriella kiállításán

Nagy Gabriella festőművész és Szoboszlai Lilla galériavezető, kurátor közös tárlatvezetést tart A végtelenbe és tovább című kiállításon.

Okt. 14. 20:00

BanZaj

Az experimentális zenei színtér fontos eseménysorozata október 14-én este a Halál;orgazmus és a Flexible Juice formációk koncertjenek ad otthont a MODEM előterében.

Okt. 22. 10:00

Üdvözlet Vörösből – Firkalak

A Receptorok című kiállítás az érzékszervek közötti kapcsolatokkal való izgalmas játékra ad lehetőséget, a Firkalak múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő eseménye erre a kiállításra invitálja a gyereket és szüleiket.

Okt. 28. 20:00

BanZaj

Az experimentális és zajzenére specializálódott BanZaj sorozat október 28-ai eseményén a Kösz Vitya!, a Her Highness és a Worthless koncerteznek a MODEM előterében.

Okt. 29. 10:00

Ezüstpor – Firkalak

A táj konfigurációja című kiállításon tartott művészetpedagógiai foglalkozáson Bernát András munkáin keresztül, játékos feladatokkal ismerhetik meg a gyerekek a nonfiguratív képek világát.

Okt. 29. 16:00

Finisszázs Bernát András kiállításán

A táj konfigurációja című kiállítás az idén 60 éves Bernát András életművét mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig. Az október 29-ei finisszázson egy kerekasztal-beszélgetés teremt alkalmat az életmű újragondolására.