Okt. 03. 18:00

IEAS Film Club: Miss Sloane

Egy 2016-os amerikai-francia dráma, a Miss Sloane látható az angol nyelvű filmklub következő eseményén, a vetítést követően pedig ezúttal is beszélgetés várható, mégpedig Aradi Noémi vezetésével.

Okt. 06. 17:00

Láposi Terka tárlatvezetése a Receptorokon

A Vojtina Bábszínház művészeti vezetője, Láposi Terka október 6-án (péntek) 17 órától tart a Receptorok című kiállítás játékos megoldásaira és szinesztézikus élményeire koncentráló tárlatvezetést.

Okt. 06. 18:00

Lugas – Távolodó álom

A MODEM és a b24 Galéria felnőtteknek szóló képzőművészeti programsorozatának következő eseménye – október 6-án (péntek) 18 órától – Bernát András kiállítását helyezi középpontba. A Lugas workshopot ismét Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezetik.

Okt. 08. 10:00

Felhők között – Firkalak

A Firkalak című múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő alkalmán Nagy Gabriella A végtelenbe és tovább című kiállítására várjuk a 6–9 éves gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket.

Okt. 10. 18:00

IEAS Film Club: Drive – Gázt!

A Drive – Gázt! című amerikai akciófilm látható az angol nyelvű filmklub következő eseményén, a vetítést követő beszélgetést pedig ezúttal Karácsony Orsolya moderálja.

Okt. 12. 17:00

iKonok 2.0 – megnyitó a b24 Galériában

Krnács Ágota képzőművész többnyire klasszikus festészeti elődök munkáit használja fel a korok és kultúrák közötti kapcsolat megteremtéséhez. A korabeli képzőművészeti ikonok archetípusai profán, kortárs átiratainak hatására kimozdulnak eredeti jelentésükből.

Okt. 13. 14:00

Metakritika konferencia

A József Attila Kör és a KULTer.hu által közösen szervezett KULTOK hatodik állomása a kritika kritikájára koncentrál, szó lesz többek közt hipertárgyakról, véleményvezérekről és punkokról, identitásköltészetekről, az épített és organikus rendszerek kritikájáról, illetve Walter Benjamin, Hamvas Béla és Balassa Péter munkásságáról is.

Okt. 14. 10:00

A tanári inspiráció forrásai

Ingyenes szakmai program Bodóczky István képzőművésszel, aki a kortárs képzőművészet befogadását segítő pedagógiai módszerekkel ismerteti meg az érdeklődőket.

Okt. 14. 17:00

Tárlatvezetés Nagy Gabriella kiállításán

Nagy Gabriella festőművész és Szoboszlai Lilla galériavezető, kurátor közös tárlatvezetést tart A végtelenbe és tovább című kiállításon.

Okt. 14. 19:00

BanZaj

Az experimentális zenei színtér fontos eseménysorozata október 14-én este a Zion's Fiction, a Halál;orgazmus és a Flexible Juice formációk koncertjenek ad otthont a MODEM előterében.

Okt. 18. 17:00

Tárlatvezetés A táj konfigurációja című kiállításon

Zsikla Mónika művészettörténész az idén hatvan éves Bernát András retrospektív kiállításán tart szakmai tárlatvezetést október 18-án 17 órától.

Okt. 19. 17:00

Tárlatvezetés az iKonok 2.0 című kiállításon

Dóczy Alpár tart ingyenes tárlatvezetést a b24 Galéria iKonok 2.0 című kiállításán, amely a keresztény ikonográfia meghatározó motívumait jelenkori társadalmunk jelenségeivel hozza párbeszédbe.

Okt. 20. 15:00

Óvodapedagógusok napja

A mese műfajára és az azt életre keltő bábok világával foglalkozó programra oktatókat várunk 2017. október 20-án (péntek) 15 órától.

Okt. 21. 16:00

A DNM zárókiállításának megnyitója

A tavaly újraindult Debreceni Nemzetközi Művésztelep (DNM) ezúttal a dizájn mai szerepét, a művészetekkel való kapcsolatát helyezte középpontba, a részvevők kapcsolódó munkái láthatóak a Tervezett alkotás című kiállításon.

Okt. 22. 10:00

Üdvözlet Vörösből – Firkalak

A Receptorok című kiállítás az érzékszervek közötti kapcsolatokkal való izgalmas játékra ad lehetőséget, a Firkalak múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő eseménye erre a kiállításra invitálja a gyereket és szüleiket.

Okt. 24. 18:00

IEAS Film Club: T2 Trainspotting

A Trainspotting kultikus film, s a 20 évvel későbbi folytatás a drogokkal való kalandozást középpontba állító történet méltó folytatása, az IEAS Film Club következő alkalmán, október 24-én (kedd) 18-órától ez lesz látható az angol nyelvű filmklubon.

Okt. 27. 17:00

NDK-kiállítás nyílik a Sesztina Galériában

A debreceni NDK Művészcsoport Katasztrófa című kiállítását október 27-én (péntek) 17 órától Mindenlében Horváth Péter nyitja meg a Sesztina Galériában.

Okt. 29. 10:00

Ezüstpor – Firkalak

A táj konfigurációja című kiállításon tartott művészetpedagógiai foglalkozáson Bernát András munkáin keresztül, játékos feladatokkal ismerhetik meg a gyerekek a nonfiguratív képek világát.

Okt. 29. 16:00

Finisszázs Bernát András kiállításán

A táj konfigurációja című kiállítás az idén 60 éves Bernát András életművét mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig. Az október 29-ei finisszázson egy kerekasztal-beszélgetés teremt alkalmat az életmű újragondolására.