Aug. 05. 16:00

KultúrPiknik

A KultúrPiknik nevű nyári programsorozat a tematikus beszélgetések, a minőségi elektronikus zene és a videovetítések jegyében próbálja összehozni az igényes szórakozásra vágyókat.

Aug. 16. 16:00

Závada Péter tárlatvezetése az XY-on

Az Y generációhoz tartozó Závada Péter korosztálya egyik legsokoldalúbb alkotója, aki ezúttal a saját generációja festészetét bemutató MODEM-es kiállításon tart személyes hangú tárlatvezetést.

Aug. 17. 17:00

Nagy Gabriella kiállításának megnyitója

A természetben rejlő gondolati, mitikus, vizuális összefüggések foglalkoztatják a debreceni születésű Nagy Gabriella festőművészt, aki A végtelenbe és tovább című kiállításának munkáin a tájképfestészeti tradíció felfrissítésével kísérletezik.

Aug. 17. 20:00

Hajdu Szabolcs és filmjei a b24 Galéria udvarán

A debreceni születésű Hajdu Szabolcs az új magyar filmművészet egyik kiemelkedő teljesítményű alkotója, vele és színész feleségével, alkotótársával, Török-Illyés Orsolyával hallhat egy beszélgetést, aki augusztus 17-én este a b24 Galéria udvarába látogat, ezt követően a Fehér tenyér, másnap a Bibliothéque Pascal, zárásképp pedig az Off Hollywood lesz ingyenesen látható.

Aug. 18. 18:00

Ulrich Gábor-kiállítás nyílik a Sesztinában

Wahorn András nyitja meg Ulrich Gábor képzőművész, Balázs Béla-díjas animációsfilm-rendező Szertár című kiállítását a Sesztina Galériában augusztus 18-án 18 órától.

Aug. 18. 21:00

Bibliothéque Pascal a b24 Galéria udvarán

Három estére Hajdu Szabolcs filmjei kerülnek középpontba a b24 Galéria udvarán, augusztus 18-án esete a Bibliothéque Pascal című filmet láthatják az érdeklődők.

Aug. 19. 16:00

KultúrPiknik

A KultúrPiknik nevű nyári programsorozat a tematikus beszélgetések, a minőségi elektronikus zene és a videovetítések jegyében próbálja összehozni az igényes szórakozásra vágyókat.

Aug. 19. 21:00

Off Hollywood a b24 Galéria udvarán

Három estére Hajdu Szabolcs filmjei kerülnek középpontba a b24 Galéria udvarán, augusztus 19-én a nemrég elhunyt debreceni színész, Vásári József emlékére az Off Hollywoodot vetítjük le.

Aug. 20. 18:00

Ingyenes finisszázs az XY című tárlaton

A nemzeti ünnep alkalmából ezen a napon ingyenesen látogathatóak a MODEM kiállításai, este pedig tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket a fiatal lengyel és magyar festészettel foglalkozó reprezentatív kiállításra.