Máj. 01. 14:00

CommonVibe x SittiMuzik közösségi zajongás

A CommonVibe zenei közösség egy kísérleti jammelésre invitálja az érdeklődőket május elsején a MODEM-be.

Máj. 03. 19:00

Tárlatvezetés és BanZaj #26

Tárlatvezetéssel egybekötött BanZaj nemzetközi vizeken Bíró Kornéllal és Burai Árpáddal.

Máj. 04. 18:00

lll. Debreceni Jazz Hétvége

Dr. Kiss Ernő debreceni jazz zongorista több mint 40 éve alapította meg Debrecen első jazz formációját, illetve megálmodója-szervezője volt az azóta hagyományossá vált Debreceni Jazz Napoknak, rá emlékeznek zenésztársai.

Máj. 05. 17:00

Helyi Aktív Építészet – Wessellényi-Garay Andor tárlatvezetése

Szombat délután 17 órától Wessellényi-Garay Andor kalauzolja végig az érdeklődőket a Fajcsák Dénes és Fábián Gábor Helyi Aktív Építészet kiállításán.

Máj. 08. 10:00

Design Vásár Debrecen Divatfesztivál

1.Debreceni Divatfesztivál és Vásár május 8-án a MODEM-ben. Hazai design termékek, rendhagyó tárlatvezetés és kerekasztalbeszélgetés. Várunk Téged is!

Máj. 08. 17:00

Rewind – Sőrés Zsolt tárlatvezetése

Kedd délután 17 órától Sőrés Zsolt vizuális költő kalauzolja végig az érdeklődőket Várnai Gyula Rewind című kiállításán.

Máj. 09. 9:30

Ringató

A Ringató egy családi művészeti nevelési program Horváth Zsuzsi vezetésével. A MODEM multimédia-termében tartott foglalkozások célja, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek egyaránt átéljék a közös játék és éneklés örömét. 

Máj. 10. 18:00

Versműhely a Zöld kilincsben (vol. 6.)

A MODEM Zöld kilincs művészeti kávézójában tartott workshopon ismét a megbeszélésre szánt saját szövegeké lesz a főszerep 2018. május 10-én (csütörtök) 18 órától. A program elsősorban fiataloknak szól, akik érdeklődnek a kortárs irodalom iránt, esetleg szeretnék próbára tenni saját verseiket is.

Máj. 12. 16:00

TRANSFORMED. METAMORPHOSED. – megnyitó

Zuzanna Janin egzisztencia alapkérdéseit feszegető installációi, videói, objektjei és szobrai személyes történeteken, a családi emlékezeten és a valóság megfigyelésén alapulnak. Kiállítás megnyitó generációjának legaktívabb lengyel művészének munkáiból szombat délután a MODEM-ben.

Máj. 13. 10:00

Csend király – Firkalak

Csend király – Firkalak művészetpedagógiai foglalkozás Csőke Kittivel a Rewind című kiállításon 2018. május 13-án.

Máj. 15. 19:00

BanZaj #27 – Sungazers / Ghost Toast / pozvakowski

A BanZaj experimentális zenei sorozat 27. állomásán három hazai zenekaré a főszerep, a szegedi Sungazers és a helyi Ghost Toast most lép fel először nálunk, a posvakowsi pedig már visszajáró vendég.

Máj. 16. 17:00

Szabó Eszter Ágnes: 12m² – Jöjjünk le a falvédőről

Május 16-tól egészen június 20-ig egy 12m²-es óriásplakát meghímzésére vállalkozunk Szabó Eszter Ágnessel a MODEM kertjében.

Máj. 17. 18:00

Kovács Ágnes és barátai koncert

Szeretettel várjuk csütörtökön Kovács Ágnes és barátai koncertre a MODEM-ben.

Máj. 19. 11:00

Szirének szigetén Szabics Ágnessel

A programra érkező gyerekekkel elképzeljük, hogy a kiállításon hallható hangokhoz milyen tárgyak illetve képek tartozhattak, mielőtt a kalózok a Szirének szigetére léptek, és megpróbáljuk ezeket megfesteni, lerajzolni és színes kartonokból elkészíteni.

Máj. 22. 18:15

Café Kodály – közönségtalálkozó

Beszélgetés Gróf Miklós vezetésével a Réztől az aranyig című hangversenyen fellépő Szabóki Tünde ének- és Káip Róbert harsonaművészekkel, valamint Malek Miklós zeneszerzővel.

Máj. 23. 09:30

Ringató

A Ringató egy családi művészeti nevelési program Horváth Zsuzsi vezetésével. A MODEM multimédia-termében tartott foglalkozások célja, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek egyaránt átéljék a közös játék és éneklés örömét. 

Máj. 24. 19:00

Campers Club – Ljubljana koncert

Május 24-én egy műfajokban bővelkedő, instrumentális, audiovizuális utazásra hívjuk az érdeklődőket a Baby Elvis - TPSRPRT - Ljubljana hármas együttállására.

Máj. 26. 16:00

Fekete lyuk – megnyitó

Szeretettel meghívjuk Madácsy István Fekete lyuk című kiállításának megnyitójára szombat délután a MODEM-ben.

Máj. 26. 18:00

Petrányi – Szekeres – Várnai Trió koncert

Szeretettel várunk minden érdeklődőt szombaton a Petrányi – Szekeres – Várnai Trió koncertjére.

Máj. 27. 10:00

MODEM-nap gyerekeknek

Gesztusfestészet, mesefilmvetítés, művészeti foglalkozás, zsonglőrködés, workshop és koncert - május 27-én elsősorban, de nem kizárólag a gyerekeket várjuk a MODEM-be. A rendhagyó gyereknapon 10-től 16 óráig folyamatos művészeti programok fogadják a kisebbeket és nagyobbakat, és a szülőkről sem feledkezünk meg. Míg a gyerekeket Csőke Kitti művészetpedagógus vonja be az alkotás és a befogadás játékába és örömeibe, a felnőtteket Szalai Kata, A fekete lyuk című, előző nap nyíló kiállítás kurátora hívja kötetlen beszélgetésre Madácsy István grafikus tárlatán. A programok részletesen: