Márc. 01. 18:00

Versműhely a Zöld kilincsben (vol. 4.)

A MODEM Zöld kilincs művészeti kávézójában tartott workshopon ismét a megbeszélésre szánt saját szövegeké lesz a főszerep 2018. március 1-én (csütörtök) 18 órától. A program elsősorban fiataloknak szól, akik érdeklődnek a kortárs irodalom iránt, esetleg szeretnék próbára tenni saját verseiket is.

Márc. 04. 10:00

Álomfogó – Firkalak

Ezúttal a krakkói születésű Kinga Nowak alkotásaival ismerkedünk meg. A résztvevők a foglalkozáson betekintést nyerhetnek a művésznő gyermekkori és egyéb meghatározó emlékeit bemutató különleges világba.

Márc. 07. 09:30

Ringató zenei nevelőprogram

A Ringató egy családi művészeti nevelési program Horváth Zsuzsi vezetésével. A MODEM multimédia-termében 2018. március 7-től hetente tartott foglalkozások célja, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek egyaránt átéljék a közös játék és éneklés örömét. 

Márc. 08. 18:00

A kékharisnyáktól a kortárs nőművészekig

A nemzetközi nőnapon, március 8-án (csütörtök) 18 órától a Debreceni Egyetem Brit Kultúra Tanszékének professzora, Séllei Nóra tart előadást A kékharisnyáktól a kortárs nőművészekig – Pillanatképek a kultúrtörténetből címen, melyből többet tudhatunk meg a nőiséghez való viszony történeti vetületeiről, illetve a nőiség és a művészet kapcsolatáról.

Márc. 09. 16:00

Kötetbemutató

Hat művész csaknem félezer alkotása katalógusban és csaknem 300 munkája a falakon - az éppen ötven éve formálódó Antal-Lusztig-gyűjteményt feldolgozó első szakkatalógust március 9-én láthatja először a nagyközönség.

Márc. 10. 15:00

Fátyolsáv fények, csurranó színek – megnyitó

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény legszebb darabjaiból nyílik nagyszabású kiállítás március 10-én 15 órakor a MODEM-ben. Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső és Anna Margit munkái a muzeális értékű kollekció legkomplexebb részét képezik - a tárlaton mintegy 280 mű látható majd a 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alkotóitól.

Márc. 27. 19:30

BanZaj #24 – Sheik Anorak / Phal:Angst / All Machine

A BanZaj sorozat 24. állomásán ismét több külföldi, első ízben városunkba látogató zenészt és zenekart üdvözölhetünk. A francia születésű, de Svédországban élő és alkotó – látványosságnak sem utolsó – Sheik Anorak, valamint az ausztriai, lassú folyású zenét játszó Phal:Angst mellett hosszas várakozás után végre az All Machine produkciójának örülhetünk együtt Debrecenben.