Dec. 03. 10:00

Divatrevű – Firkalak

A Billentyűk című kiállításon ruhatervezéssel és kifutón sétálással folytatódik a Firkalak művészetpedagógiai foglalkozássorozat december 3-án 10 órától.

Dec. 03. 14:00

Művészetpedagógia felnőtteknek

Az Üzenet című művészetpedagógiai foglalkozás felnőttek jelentkezhetnek. A program érzékenyítő feladatok kíséretében ismerteti meg a Receptorok című kiállításon látható, Braille-írást alkalmazó munkák üzenetét.

Dec. 05. 10:00

Báb – Szín – Fény

Képző- és bábművészeti foglalkozások várják a fiatalokat a MODEM Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállításán 10, 12 és 14 órától.

Dec. 06. 17:00

Tárlatvezetés a Tervezett alkotáson

Kányási Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművész tart tárlatvezetést a Debreceni Nemzetközi Művésztelep kiállításán december 6-án (szerda) 17 órától.

Dec. 06. 18:30

Katalógusbemutató a Zöld kilincsben

A Debreceni Nemzetközi Művésztelep (DNM) idei témáját interjúkkal és tanulmányokkal is bemutató katalógusról Csontó Lajos, Kányási Holb Margit, Major Lajos és Süli-Zakar Szabolcs beszélgetnek december 6-án (szerda) 18.30-tól a Zöld kilincs kávézóban.

Dec. 07. 14:00

Tárlatvezetés pedagógusoknak

A Billentyűk című interaktív kiállítás több mint 600 négyzetméteren mutatja be a hazai és az európai modern bábjátszás történetének kiemelkedő momentumait, Ezúttal a pedagógusokat várjuk egy különleges kurátori tárlatvezetésre.

Dec. 12. 10:00

Báb – Szín – Fény

Képző- és bábművészeti foglalkozások várják a fiatalokat a MODEM Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállításán 10, 12 és 14 órától.

Dec. 12. 18:00

IEAS Film Club: Meanwhile

Az angol nyelvű filmklub következő beszélgetésének témája egy vicces és megható mese John Fultonról, aki bárkinek elintéz bármit, annak ellenére, hogy ő maga sikertelen.

Dec. 14. 18:00

Pólik korai abszurdjai

Pólik József debreceni filmestől a Lamm című korai munkát poroljuk le december 14-én a MODEM-ben, a vetítés után pedig az alkotóval Hutanu Emil beszélget, aki az Életem legrosszabb napja című nagyjátékfilm készítésekor Pólik rendezőasszisztense volt.

Dec. 14. 18:00

Billentyűk-est felnőtteknek

A Vojtina Bábszínház művészei három bábetűdöt is bemutatnak a december 14-én 18 órakor kezdődő rendhagyó tárlatvezetésen, a Billentyűk című kiállítás egyik kurátora, Kónya Ábel pedig segít eligazodni a Szivárvány Színház történetében.

Dec. 15. 17:00

Új Hullám 2017 a b24 Galériában

Új Hullám 2017 – Debreceniek a művészeti egyetemeken címmel hagyományteremtő célú, a legfrissebb művészgeneráció munkáira koncentráló kiállítás nyílik a b24 Galériában december 15-én (péntek) 17 órakor.

Dec. 17. 10:00

Síkból térbe! – Firkalak

A Firkalak művészetpedagógiai foglalkozássorozat a Billenytűk című kiállításon folytatódik, ahol a wayang és sík bábok világával ismerkedhetnek meg a gyerekek, valamint egy izgalmas árnyjátékban is részt vehetnek.

Dec. 19. 10:00

Báb – Szín – Fény

Képző- és bábművészeti foglalkozások várják a fiatalokat a MODEM Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállításán 10, 12 és 14 órától.

Dec. 19. 18:15

Café Kodály-est

A Barokk karácsony című program a Zöld kilincs művészeti kávézóban indul, ahol a komolyzene rajongói az est főszereplőiről tudhatnak meg többet, az ezt követő koncerten pedig a barokk kor eszköztárának drámai sokszínűségéé lesz a főszerep.

Dec. 20. 18:00

Debreceni arcok

Gál András fotóművész Debreceni arcok című kiállításán egy különleges technikával készült, a helyi kulturális élet szereplőit bemutató portrésorozat látható. Az EKF 2023 pályázat beadását ünneplő megnyitón a Kodály Filharmónia Debrecen és a Talamba Ütőegyüttes közreműködik.

Dec. 21. 18:00

Versműhely a Zöld kilincsben

Novemberben új programsorozat indult a MODEM művészeti kávézójában. A Versműhely alkalmaira olyan fiatalokat várunk, akik érdeklődnek a kortárs irodalom iránt, szeretik a verseket, esetleg már írnak is, és szívesen osztják meg szövegeiket másokkal.

Dec. 28. 18:00

Jéger Dorka & Bihari Márton akusztikus est

A Zöld kilincs művészeti kávézóban a két ünnep közt sem áll meg az élet, december 28-án (csütörtök) 18 órától Jéger Dorka & Bihari Márton akusztikus estjére várjuk az érdeklődőket, amely a jazz, a soul és a popzene világát kedvelőknek egyaránt tartogat meglepetéseket.