Művészetpedagógia

Művészetpedagógia

Foglalkozásaink célja, hogy segítsük a kiállítások befogadását, megismertessük a képzőművészet jelentős alkotóit, alkotásait. Mindezt játékos feladatokon keresztül érjük el. Programjaink összetettek, a dialógusra építő múzeumi sétát alkotójellegű, interaktív mozzanatok egészítik ki. Az életkori sajátosságokhoz igazodva más-más nyelvezettel, eszköz- és anyaghasználattal közelítünk meg egy-egy témát. A műtárgyakkal kialakított aktív és rendszeres kapcsolat fejleszti a gyerekek esztétikai érzékét, és nyitottabbá, befogadóbbá teszi őket.

Művészetpedagógia a MODEM-ben

A kortárs művészet természeténél fogva korunk kérdéseire reflektál, a maga sajátos nyelvén. Kiállításainkhoz kapcsolódva ezt a sajátos nyelvet – a kortárs képzőművészet forma- és szókincsét – és napjaink aktuális kérdéseit szeretnénk megismertetni a gyerekekkel foglalkozásainkon. Célunk, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindannyian nyitottá, befogadóvá és bátor kísérletezővé váljanak.

További információk »

Művészetpedagógia csoportoknak

A korosztályi sajátosságokra nagy hangsúlyt fektetve már óvodás kortól (egészen a középiskolásokig) várjuk a gyerekeket művészetpedagógiai foglalkozásainkra. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozások minden korosztályhoz más nyelven szólnak.

További információk »

Művészetpedagógia hétvégenként

FIRKALAK (6–9 évesek részére)
A kiállításainkhoz kapcsolódó alkalmak során a gyerekek játékos feladatok közben ismerkedhetnek meg a művészek munkáival. Az alkotásokhoz szőtt fiktív mesék és az érzékenyítő feladatok révén a résztvevők a művészetek iránt még nyitottabbá, fogékonyabbá válhatnak.

További információk »

Művészetpedagógiai foglalkozások csoportok részére bejelentkezéssel: óvodásoknak fejenként 300 Ft-ért, iskolásoknak 400 Ft-ért. Hétvégi művészetpedagógia foglalkozások gyermekek részére 400 Ft/fő, felnőtteknek 500 Ft/fő. A részletekről érdeklődni Csőke Kitti múzeumpedagógusnál lehet a csoke.kitti@derimuzeum.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon.

művészetpedagógiai programok

 • 2017. március 19. - 10:00

  Vagabondok között – Firkalak

  Sára barátnőm a Rippl Rónai utca 18. szám alatt lakik. Hozzá vagyok hivatalos vendégségbe. Ő egy nagyon vidám és kedves lány, viszont most valami nagy bánat érte. Elveszett Sára kismacskája. Segítsünk neki megkeresni! Firkalak - művészetpedagógiai foglalkozás a GÉM/GAMEkapocs II. kiállításon.

 • 2017. április 2. - 10:00

  Fekete-fehér piktográfia

  Vajon mik azok az emakimonók és kakemonók? Milyen technikával készültek és milyen szerepet töltenek be a japán kultúrában? Ezen a hét végén a MODEM-ben képzeletben Japánba utazunk, ahol a gyerekek megismerkedhetnek kicsit a nyelvvel és az írásrendszerrel is. Hencze Tamás Fekete - fehér piktográfia képét elemezve beszélgetünk az európai képek és a tekercsképek közötti hasonlóságokról és különbségekről, illetve arról, hogy miként hatott a keleti művészet az európai művészetekre. A résztvevők játékos feladatok által megismerkedhetnek a tekercsképekkel és azok változataival. A foglalkozás végén mi is elkészítjük saját fekete-fehér piktográfiánkat. Szeretettel várjuk minden második vasárnap a 6-9 éves gyerekeket FIRKALAK című foglalkozásunkra! Jegyárak: 400 Ft / fő időtartam: 60 perc További információ: Csőke Kitti múzeumpedagógus, csoke.kitti@derimuzeum.hu; 20 33 93 840

 • 2017. október 8. - 10:00

  Felhők között – Firkalak

  A Firkalak című múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő alkalmán Nagy Gabriella A végtelenbe és tovább című kiállítására várjuk a 6–9 éves gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket.

 • 2017. október 22. - 10:00

  Üdvözlet Vörösből – Firkalak

  A Receptorok című kiállítás az érzékszervek közötti kapcsolatokkal való izgalmas játékra ad lehetőséget, a Firkalak múzeumpedagógiai foglalkozássorozat következő eseménye erre a kiállításra invitálja a gyereket és szüleiket.

 • 2017. október 29. - 10:00

  Ezüstpor – Firkalak

  A táj konfigurációja című kiállításon tartott művészetpedagógiai foglalkozáson Bernát András munkáin keresztül, játékos feladatokkal ismerhetik meg a gyerekek a nonfiguratív képek világát.

 • 2017. november 5. - 10:00

  Tapogató – Firkalak

  A Firkalak múzeumpedagógiai foglalkozássorozat ezen eseményének a Receptorok című kiállítás ad otthont, ahol izgalmas érzékszervi játékban vehetnek részt a gyerekek a színes, tapintható és szagos műtárgyak segítségével.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar angol

menü