Kiállítások
2017. június 17. - 2017. augusztus 20.

XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet

Önirónia és társadalomkritika, a tömegkultúra jellegzetes szimbólumainak mozgósítása és a szélsőséges képzettársításokból, harsány kontrasztokból való építkezés egyszerre jellemzi az XY című tárlat generációs élményekben gondolkozó művészeit.

A generációelméletet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe alapozták meg, akik az X generációhoz sorolják a 60-as, 70-es években, az Y generációhoz pedig a 80-as, 90-es években születetteket.
Az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festész…

Kiállításinformáció »
2017. június 24. - 2018. január 1.

Receptorok

Kozári Hilda multiszenzorális intervenciója az Antal–Lusztig-gyűjteményben.

A Receptorok című kiállítás Kozári Hilda képzőművész és Nagy T. Katalin művészettörténész közös válogatása által különleges, érzékszervi kapcsolatot teremt a gyűjtemény, a kortárs művek és a kiállítás látogatói között.

A gyűjtemény sokoldalúsága …

Kiállításinformáció »
2017. augusztus 17. - 2017. október 15.

Nagy Gabriella: A végtelenbe és tovább

Nagy Gabriella festőművész egyéni módon, az iróniát sem nélkülözve frissíti fel a tájképfestészet hagyományait, ezt igazolja A végtelenbe és tovább című kiállítása is, amely augusztus 17-től látható a MODEM második emeletén.

Néhány évvel ezelőtti festményeiben a táj felkavaró, megrendítő és megindító ősereje foglalkoztatta, drámai pillanatokat rögzített a természeti erő nagyságáról. Melankolikus hangulatú lelki tájakat festett, melyeken a végtelen tenger és a hozzá k…

Kiállításinformáció »

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar angol

menü