Kiállítások
2017. február 8. - 2017. május 28.

Gémkapocs 2.

Az Antal–Lusztig-gyűjteményből válogató újabb kiállítás, amelyben ezúttal is a kurátor "gémkapcsozó" eljárása adja a koncepció alapját.

Az Antal–Lusztig-gyűjteményből válogató kiállítás koncepciója megegyezik az előző tárlatéval. Ismét felkértünk kortárs alkotókat, válasszanak egy-egy művet vagy engedjék meg, hogy egy-egy alkotásukat párhuzamba állítsuk a kollekció egy-egy darabjá…

Kiállításinformáció »
2017. március 12. - 2017. május 14.

Béke veled! drMáriás kiállítása

drMáriás (1966) a kortárs magyar kultúra meghatározó alakja, aki a képzőművészet, a zene, a szépirodalom és a műkritika terén az elmúlt három évtizedben egyaránt jelentős teljesítményt hozott létre.

Mindenki békét akar. „Béke veled!” – nemcsak a keresztények, de a muzulmán hívők is így üdvözlik a hozzájuk közel állókat. A zsidó vallás gyakorlói szintén a béke (Shalom) szóval köszönnek egymásnak.
Már a régi görögöknek, s aztán a rómaiaknak is …

Kiállításinformáció »
2017. március 19. - 2017. április 30.

Megalázott embervilág – Stációk 8.2

Az igazságérzetéről és szókimondásáról ismert Munkácsy-díjas művész már a pályája legelején ironikus felfogású, organikus, absztrakt faplasztikáival gyarló emberi tulajdonságokkal, helyzetekkel szembesítette közönségét.

Megnyitó: március 18-án 16 órakor a MODEM 3. emeleti kiállítóterében
 
Lois Viktor (1950) nemcsak a kiselejtezett fém alkatrészekből vagy a védjegyévé vált mosógépdobokból összeszerelt különleges bútor-, jármű-, body-builder és hangszerszobra…

Kiállításinformáció »
2017. március 23. - 2017. április 16.

Euroépítészet

Milyen változásokat hozott az észt építészetben az EU-tagsággal járó lehetőségek kihasználása? Hogyan hat az életminőségre a minőségi építészet? Létezik-e, és ha igen, mit jelöl az euroépítészet fogalma? Az Észt Építészek Szövetségének kiállítása március 22-én 17 órakor nyílik a MODEM fogadóterében.

Az Észt Építészek Szövetségének kiállítása 2006 és 2015 között Észtországban uniós támogatással megvalósult projektekből ad ízelítőt. Elképzelhető, hogy néhány évtized múlva ezekre az épületekre egy önálló korszak képviselőiként tekintünk majd, az…

Kiállításinformáció »

Iratkozzon fel hírlevelünkre

menü