Kiállítások
2017. május 20. - 2017. július 2.

Nagy felbontás

A Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé fél évszázada

Minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben május végétől: 54 művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

Régi álom vált valóra a Krakkói Nemzetközi Grafikai …

Kiállításinformáció »
2017. június 17. - 2017. augusztus 6.

XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet

Önirónia és társadalomkritika, a tömegkultúra jellegzetes szimbólumainak mozgósítása és a szélsőséges képzettársításokból, harsány kontrasztokból való építkezés egyszerre jellemzi az XY című tárlat generációs élményekben gondolkozó művészeit.

A generációelméletet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe alapozták meg, akik az X generációhoz sorolják a 60-as, 70-es években, az Y generációhoz pedig a 80-as, 90-es években születetteket.
Az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festész…

Kiállításinformáció »
2017. június 24. - 2018. január 1.

Receptorok

Kozári Hilda multiszenzorális intervenciója az Antal–Lusztig-gyűjteményben

A Receptorok című kiállítás Kozári Hilda képzőművész és Nagy T. Katalin művészettörténész közös válogatása által különleges, érzékszervi kapcsolatot teremt a gyűjtemény, a kortárs művek és a kiállítás látogatói között.

A gyűjtemény sokoldalúsága …

Kiállításinformáció »
2017. június 24. - 2017. július 30.

Megrajzolt Érosz

A Múzeumok Éjszakáján a MODEM-ben látható Auguste Rodin A csók című – a Szépművészeti Múzeum által 1968-ban megvásárolt – bronz szobrához kapcsolódva a Megrajzolt Érosz című kiállítás az Antal–Lusztig-gyűjtemény és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének akt- és testi szerelem ábrázolásaiból nyújt válogatást.

„Az akt az újkori művészet egyik legizgalmasabb paradoxona: az antik műfaj újra felfedezésébe és alkalmazásába integrálni kell a keresztényi tanításokat a testről és az emberről. Vagyis az antik aktban rögzített eszményi formához és a sokszor hang…

Kiállításinformáció »

Iratkozzon fel hírlevelünkre

menü