Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

Többek között Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei láthatók a június közepén nyíló kiállításon a MODEM 2. emeleti terében. Az idei kiemelt tárlat több mint egy évszázad művészetén vezeti végig a látogatókat, bemutatva a korszak legkiemelkedőbb alkotóit a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig, Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Andy Warholig.

A mintegy 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyag a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből érkezik és szeptember 23-ig látható a MODEM-ben. Az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című tárlat kurátora Simona Bartolena és Süli-Zakar Szabolcs. A kiállítás legértékesebbnek becsült darabja Sisley Veneux-i tópartja, amely egymagában több mint 3 milliárd forint biztosítási értéket képvisel.

A kiállítás június 18-án 17 órakor nyílik. A megnyitó után 19 óráig látható az anyag, majd 20 órakor rendhagyó tárlatvezetésre várjuk az előre jegyet váltókat (a nagy érdeklődésre tekintettel előzetes regisztráció alapján a regisztracio@modemart.hu címen). 21 órától Szalóki Ági és csapata zenél a belső kertben (a koncert ingyenes).

A tárlat a MODEM születésnapjáig, 2018. szeptember 23-ig nézhető meg. A belépő ára: 2000 Ft (diák-/nyugdíjasjegy 1000 Ft, elővételben hamarosan!).

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

hungarian english

menü