Debreceni arcok

Debreceni arcok

Gál András fotókiállítása

A Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázat elkészült, a beadást egy erre az alkalomra született fotósorozattal ünnepeljük meg a MODEM-ben. Gál András fotóművészt hosszú ideje foglalkoztatja a portré műfaja, egyik sorozatát az általa nagyra tartott fotóművészeknek szentelte, az idei Debreceni ajtók című fényképpályázat témafelvetését pedig metaforikusan értelmezve helyi kötődésű alkotókról készített képeket.

A speciális technikával, Argentum Excursor nagy formátumú kamerával készült fekete-fehér munkák közül néhány azóta megjárta a Római Magyar Akadémiát is, ám az itt bemutatott friss sorozat egy nagyobb szabású munka eredménye, tisztelgés Richard Avedon negyven évvel ezelőtti sorozata előtt (In The American West), és egyben A magyar keleten (In The Hungarian East) című ciklus része. A kulturális élet helyi kötődésű szereplőit és civil foglalkozást űző embereket központba helyező szériát a MODEM fogadóterében nagy formátumú, giclée print képeken nézheti meg a közönség.

Megnyitó: 2017. december 20. (szerda), 18 óra

A kiállítást megnyitja: Papp László polgármester. Köszöntőt mond: Hupján Attila, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának vezetője; Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Programiroda operatív igazgatója és Gál András, fotográfus

A megnyitón közreműködik az Arco Nobile, a Lautitia, zárásként pedig a Talamba ütőegyüttes ad rendhagyó koncertet, orgonán játszik Somogyi-Tóth Dániel, az EKF Debrecen 2023 Programiroda ügyvezetője.

A tárlat a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programiroda támogatásával valósul meg a pályázat beadásának apropóján, és 2018. január 31-ig látogatható.

A belépés ingyenes.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü