Beszélgetés az állatiról és az emberiről

Beszélgetés az állatiról és az emberiről

„Azt gondolom, hogy mi nagyon keveset tudunk az állatokról, sokkal kevesebbet, mint amennyit lehetne, de ez idővel fejlődik, amint a kutyák elkezdenek beszélni.” (Csányi Vilmos)

Mitől ember az ember és mitől állat az állat, ha minden faj gondolkodik? Egyáltalán: az ember is állat? Az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat legújabb, 2018/1-es száma hasonló kérdésekre keresi a választ. A varjak, macskák, szarvasok, bogarak és baziliszkuszok világát is játékba hozó, tematikusan párbeszédbe lépő szépirodalmi szövegek után egy Csányi Vilmos Széchenyi-díjas magyar etológussal készült nagyinterjú olvasható, amit az Állat az irodalomban című konferencia előadásainak tanulmánnyá szerkesztett szövegei követnek, s a lapszámot záró szemle rovat is közöl kapcsolódó recenziókat.


Az Állat-szám szerzői közül Balogh Gergővel, Csányi Vilmossal és Géczi Jánossal a témát övező kérdésekről, irodalmi és azon túli összefüggésekről 2018. január 18-án (csütörtök) 18 órától Áfra János szerkesztő beszélget a nagy érdeklődésre való tekintettel a Zöld kilincs mellett, a MODEM fogadóterében, két kutyus Janka és Buborék társaságában.

„Amikor ember, akkor máris más- / valaki. Természeténél fogva / néma, ezért mások által beszél.” (Géczi János)

A belépés ingyenes.

Iratkozzon fel hírlevelünkre


hungarian english

menü