Archívum
2017. szeptember 2. - 2017. szeptember 17.

Antihangszer

100 éves a dadaizmus

A Vajda Lajos Stúdió 100 éves a DADAizmus című rendezvénysorozatának utolsó állomásaként nyílt meg Szentendrén az Antihangszer című tematikus kiállítás. A debreceni NDK (Nehezen Definiálható Közösség) művészeinek munkáival kiegészülő anyagot a má…

Kiállításinformáció »
2017. június 24. - 2017. július 30.

Megrajzolt Érosz

A Múzeumok Éjszakáján a MODEM-ben látható Auguste Rodin A csók című – a Szépművészeti Múzeum által 1968-ban megvásárolt – bronz szobrához kapcsolódva a Megrajzolt Érosz című kiállítás az Antal–Lusztig-gyűjtemény és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének akt- és testi szerelem ábrázolásaiból nyújt válogatást.

„Az akt az újkori művészet egyik legizgalmasabb paradoxona: az antik műfaj újra felfedezésébe és alkalmazásába integrálni kell a keresztényi tanításokat a testről és az emberről. Vagyis az antik aktban rögzített eszményi formához és a sokszor hang…

Kiállításinformáció »
2017. június 17. - 2017. augusztus 20.

XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet

Önirónia és társadalomkritika, a tömegkultúra jellegzetes szimbólumainak mozgósítása és a szélsőséges képzettársításokból, harsány kontrasztokból való építkezés egyszerre jellemzi az XY című tárlat generációs élményekben gondolkozó művészeit.

A generációelméletet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe alapozták meg, akik az X generációhoz sorolják a 60-as, 70-es években, az Y generációhoz pedig a 80-as, 90-es években születetteket.
Az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festész…

Kiállításinformáció »
2017. május 20. - 2017. július 16.

Nagy felbontás

A Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé fél évszázada

Minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben május végétől: 54 művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

Régi álom vált valóra a Krakkói Nemzetközi Grafikai …

Kiállításinformáció »
2017. március 23. - 2017. április 16.

Euroépítészet

Milyen változásokat hozott az észt építészetben az EU-tagsággal járó lehetőségek kihasználása? Hogyan hat az életminőségre a minőségi építészet? Létezik-e, és ha igen, mit jelöl az euroépítészet fogalma? Az Észt Építészek Szövetségének kiállítása március 22-én 17 órakor nyílik a MODEM fogadóterében.

Az Észt Építészek Szövetségének kiállítása 2006 és 2015 között Észtországban uniós támogatással megvalósult projektekből ad ízelítőt. Elképzelhető, hogy néhány évtized múlva ezekre az épületekre egy önálló korszak képviselőiként tekintünk majd, az…

Kiállításinformáció »
2017. március 19. - 2017. május 4.

Megalázott embervilág – Stációk 8.2

Az igazságérzetéről és szókimondásáról ismert Munkácsy-díjas művész már pályája legelején is ironikus felfogású, de akkor még organikus, absztrakt faplasztikák segítségével szembesítette közönségét a gyarló emberi tulajdonságokkal, helyzetekkel.

Megnyitó: március 18-án 16 órakor a MODEM 3. emeleti kiállítóterében.
Lois Viktor (1950) nemcsak a kiselejtezett fém alkatrészekből vagy a védjegyévé vált mosógépdobokból összeszerelt különleges bútor-, jármű-, bodybuilder és hangszerszobrai révén…

Kiállításinformáció »

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar angol

menü