Archívum
Márc. 10. 15:00

Fátyolsáv fények, csurranó színek – megnyitó

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény legszebb darabjaiból nyílik nagyszabású kiállítás március 10-én 15 órakor a MODEM-ben. Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső és Anna Margit munkái a muzeális értékű kollekció legkomplexebb részét képezik - a tárlaton mintegy 280 mű látható majd a 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alkotóitól.

Márc. 09. 16:00

Kötetbemutató

Hat művész csaknem félezer alkotása katalógusban és csaknem 300 munkája a falakon - az éppen ötven éve formálódó Antal-Lusztig-gyűjteményt feldolgozó első szakkatalógust március 9-én láthatja először a nagyközönség.

Márc. 08. 18:00

A kékharisnyáktól a kortárs nőművészekig

A nemzetközi nőnapon, március 8-án (csütörtök) 18 órától a Debreceni Egyetem Brit Kultúra Tanszékének professzora, Séllei Nóra tart előadást A kékharisnyáktól a kortárs nőművészekig – Pillanatképek a kultúrtörténetből címen, melyből többet tudhatunk meg a nőiséghez való viszony történeti vetületeiről, illetve a nőiség és a művészet kapcsolatáról.

Márc. 07. 09:30

Ringató zenei nevelőprogram

A Ringató egy családi művészeti nevelési program Horváth Zsuzsi vezetésével. A MODEM multimédia-termében 2018. március 7-től hetente tartott foglalkozások célja, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek egyaránt átéljék a közös játék és éneklés örömét. 

Márc. 04. 10:00

Álomfogó – Firkalak

Ezúttal a krakkói születésű Kinga Nowak alkotásaival ismerkedünk meg. A résztvevők a foglalkozáson betekintést nyerhetnek a művésznő gyermekkori és egyéb meghatározó emlékeit bemutató különleges világba.

Márc. 01. 18:00

Versműhely a Zöld kilincsben (vol. 4.)

A MODEM Zöld kilincs művészeti kávézójában tartott workshopon ismét a megbeszélésre szánt saját szövegeké lesz a főszerep 2018. március 1-én (csütörtök) 18 órától. A program elsősorban fiataloknak szól, akik érdeklődnek a kortárs irodalom iránt, esetleg szeretnék próbára tenni saját verseiket is.

Febr. 27. 18:15

Café Kodály a nemzetközi karrier fényében

A következő Café Kodály-közönségtalálkozó a nemzetközi zenei karrier alakulására, alakíthatóságára helyezi a hangsúlyt 2018. február 27-én (kedd) 18.15-től a MODEM Zöld kilincs művészeti kávézójában, mégpedig két elismert zenész részvételével.

Febr. 25. 18:00

Woyzeck, avagy a szédület karcolata

A Billentyűk című kiállítás finisszázsaként Büchner Woyzeck című drámájának szabad adaptációját mutatjuk be a JEL Színház előadásában 2018. február 25-én (vasárnap) 18 órától a MODEM 2. emeleti kiállítóterében.

Febr. 22. 18:00

Csill-Out-koncert feminin dallamokkal

Egy friss debreceni formáció, a Csill-Out mutatkozik be női előadóktól összeválogatott dalokkal a MODEM Zöld kilincs művészeti kávézójában 2018. február 22-én (csütörtök) 18 órától.

Febr. 20. 18:15

FLOW – Café Kodály-közönségtalálkozó

Áramlás a zenében – flow az emberben. Mit jelent a barokk folytonosság? Hogyan hat a zene a lélekre? Mi a kettő között a kapcsolat? Ilyen izgalmas kérdésekről lesz szó a következő Café Kodály-közönségtalálkozón.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

hungarian english

menü